Skip to main content

LEO’S International Flavors


Ook een rood-wit-blauwe vlag

LEO’S International Flavors is het restaurant van het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade. Het ligt aan de Van Stolkweg in een mooi rustig stukje van den Haag, bij de Waterpartij. In de zomer laten wij - en niet alleen wij - onze hond er regelmatig zwemmen. We worden ontvangen door de super vriendelijke en charmante gastheer Nicola. Nicola werkt er al 25 jaar en geniet overduidelijk van zijn taak! Hij legt ons uit dat International Flavors de lading dekt, de gerechten op de kaart komen echt van over de hele wereld. Op de kaart vertelt een vlaggetje uit welk land het gerecht oorspronkelijk komt. We zien vlaggetjes uit o.a. Italië, Zweden, Japan, USA, Thailand, Israël en natuurlijk ook gewoon een rood-wit-blauwe vlag.

Met onze neus in de boter!

We vallen met onze neus in de boter! Het is dit weekend feest bij LEO’S want het concept International Flavors bestaat precies één jaar en dat wordt gevierd. Overal ballonnen en - dat zie je niet vaak in een restaurant - een deejay voor de muziek. Om te beginnen zet Nicola een lekker glas cava voor ons op tafel met daarbij een voorafje met heerlijke ham, olijfjes, tapenade en grissini. We besluiten ook vandaag om ons te laten verrassen en kiezen voor de 4-gangen wereldreis van het team van chef Sido de Brabander. Het concept is ‘shared dining’, kleine gerechtjes van formaat voorgerecht in het midden van de tafel zodat iedereen kan proeven. De wijnkaart is klein (10 rood, 9 wit) maar fijn. We beginnen met onze favoriet, een glas pinot noir uit Argentinië. Op tafel komen Japan en Zweden. Japan met Beef Tataki met gepofte rijst, krokante knoflook en wakamé en Zweden natuurlijk met Gravad Lax met crispy blini, aardappel en rode biet. De beef is perfect en kort gebakken en de gravad lax is goed op smaak en van hoge kwaliteit. Een goede combinatie met onze pinot noir. Hierna is de beurt aan Korea met Sticky Chicken met rijstnoedels, kimchi (gefermenteerde kool) en edamame (jonge sojaboontjes). Hoog op smaak en erg lekker en... in de volgende aflevering het recept van dit mooie kipgerecht! Tunesië komt ook op tafel met zeebaars met couscous, tomatensaus, sinaasappel en zucchini. Tot slot komt Thailand aan de beurt met rendang met rijst, zoetzure
komkommer en rode biet. Allebei alweer mooie en lekkere gerechtjes. We drinken hier rode wijn uit Syrië - Bargylus uit 2014 - bij. Dit omdat we nog nooit een Syrische wijn hebben gedronken. Op internet vonden we later deze beschrijving; “The wine is as intense as you would expect from an emissary from the arid land of the crusades, with the fragrance of balsam and savoury spices...”

Kleur en harmonie

Ruimte voor het dessert hebben we nauwelijks. Maar het is allemaal zo lekker en vooral mooi opgemaakt met veel gevoel voor kleur en harmonie dat we het dessert toch maar laten komen. Nicola zet op tafel een brownie met caramelijs en ook apfelstrudel met hazelnoot en vanillesaus. We doen ons best en eten lekker alles op. Als jij ook wilt genieten van mooi eten met mooie wijnen in een luxe omgeving is LEO’S International Flavors een van de betere keuzes in Den Haag!

Op een rijtje

LEO’S International Flavors
Van Stolkweg 1, Den Haag
070 351 17 28
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Shared dining gerechtjes v.a. € 9
4 gangen wereldreis € 40
Classics (salades, burgers) v.a. € 15
Drankjes + Gewoon


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    3-2023

Meest gelezen artikelen