Skip to main content

Recept: Kreeftenbisque by Vigo


Voor de vorige aflevering hebben we sushi laten bezorgen door Vigo Delivery aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag. Onwijs lekker, een echte aanrader. 

Elke recensie wordt gevolgd door een recept van hetzelfde restaurant. Als het even kan proberen we het recept zelf thuis uit. Dit keer ‘Kreeftenbisque by Vigo’. De ingrediënten kochten we bij de mooie viswinkel van Vigo, vlak naast het restaurant. Het recept lijkt moeilijk, maar dat is echt niet zo. Het kost wel even tijd, je bent zo maar twee uur bezig. Maar dat is dan wel de moeite waard...

Ingrediënten:

• 2 liter water

• 1000 gram langoustines (diepvries kan)

• 1 blikje tomatenpuree

• 1 blikje gepelde tomaten

• 1 theelepel Saffraan

• 4 blaadjes laurier

• 400 gram soepgroente

• 0,5 liter room

• potje kreeftenfond of visfond

• eventueel verse kreeft

• Halve citroenschil en -sap

Aan de slag deel 1

 • Doe de langoustines in een grote pan (min. 3 liter) met het water.

• Zet de pan op het fornuis met warmtebron op lage stand.

• De tomatenpuree toevoegen en goed door roeren. 

• De gepelde tomaten pureren met de staafmixer. Voeg de puree toe. 

• De pan aanvullen met koud water totdat het bijna onderstaat (niet teveel!). 

• Laurier en saffraan toevoegen. 

• Aan de kook brengen en 4 minuten laten doorkoken.

• Soepgroente toevoegen en dan minimaal een uur rustig laten trekken op een lage stand.

 Aan de slag deel 2

• Neem een nieuwe pan.

• Zeef de bouillon in de nieuwe pan en breng aan de kook.

• Alles wat in de zeef overblijft kan weggegooid worden, want de smaken van de langoustines zitten nu in de bouillon.

• Mocht je het vlees van de Langoustines willen gebruiken, dan kan je deze pellen en later aan de soep toevoegen. Nog lekkerder is het om er verse kreeft aan toe te voegen.

• Laat de bouillon zo’n 30 minuten flink inkoken. Let op, niet laten aanbranden.

• Voeg de room toe en breng het op smaak met kreeftbouillon en zout. Let op! Doe dit met een eetlepel in de hand en al roerend lekker proeven zodat je een eigen identiteit aan de bisque kan geven.

• Als laatste moet je de soep afbinden met een bindmiddel, bijvoorbeeld maïzena.

 

Eet smakelijk!


Details

  • Schrijver

    Marcello en Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Vigo Seafoodbar
  • Editie

    4-2020

Meest gelezen artikelen