Skip to main content

Recept: Sint Joris en de Draeck


Recept van kok Kamal Jaouhari: scampi’s in witte wijn roomsaus

Op zaterdagmiddag besloten we het recept van ‘De Joris’ zelf te maken. Het leek ons wel een lekkere lichte en eenvoudige zaterdagmiddag maaltijd. Snel naar het Suezkanaal en Firat voor de ingrediënten. Reuzescampi’s uit de diepvries gekocht (€ 18,50 voor een stuk of vijftien) en aan de overkant verse dragon, kookroom en wijnazijn. 

Benodigdheden voor twee personen:

6 scampi’s 
100ml kookroom
375ml droge witte wijn
75ml witte wijnazijn
1el gekneusde zwarte peper
2 sjalotten gesnipperd
1/4 bos verse dragon
1 teentje knoflook gesnipperd

Het recept is eenvoudig te maken, ook als je zelf geen keukenwonder bent. Zorg goed voor de verhouding room en dragon en pas op met de azijn want het kon bij ons een tikkie minder zuur... Veel plezier! 

We beginnen met het maken van de gastrique. Doe de wijn, azijn, peper, sjalotten en dragon in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook en kook in tot 1/3. Zet apart. Maak de scampi’s schoon. De kop en staart eraan laten, dat komt de smaak ten goede. De scampi’s in een koekenpan met wat olie en de knoflook kort bakken en dan de gastrique toevoegen. Als het geheel tegen de kook aan zit, de room toevoegen en aan de kook brengen tot de gewenste dikte bereikt is. Afmaken met zout en peper. 

Serveren met stokbrood. 
Eet smakelijk.

St. Joris en de Draeck
Koningsplein 6, Den Haag

Reserveren 070 356 23 72
Menu www.sintjorisendedraeck.nl


Details

  • Schrijver

    Marcello en Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Sint Joris en de Draeck
  • Editie

    2-2020

Meest gelezen artikelen