Skip to main content

Recept: Chocolade moddertaart van Ich Bin Ein Hamburger


Chocolade moddertaart met aardbeiencompote

Dit keer maken we het toetje van chefkok Nicki van het restaurant Ich Bin Ein Hamburger. We moesten het doen met ingrediënten van de supermarkt. Dus hier en daar wat improviseren, maar het resultaat was er niet minder om. Nicki bedankt!

Ingrediënten taart:

  • Boter, 175 g
  • Zout, 3 g
  • Peper en zout
  • 70% chocolade, 130 g
  • 53% chocolade, 130 g (wat extra om te garneren) 
  • Eidooier, 175 g
  • Suiker, 250 g
  • Boekweitmeel, 30 g
  • Bakpoeder, 30 g

Aardbeiencompote:

  • Aardbeien, 500 g
  • Maizena, 10 g
  • Warm water, 60 ml
  • Rietsuiker, 50 g
  • Halve citroenschil en -sap 

De taart maken

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Smelt op laag vuur de boter met zout en peper. Voeg langzaam de chocolade toe, roer tot alles gesmolten is. Zet het mengsel opzij.
  3. Doe het eigeel en de suiker in een keukenmachine. Mix op middelhoog toerental 1,5 minuut. Voeg dan op hoge snelheid chocolade, bloem en bakpoeder toe.
  4. Bekleed de cakevorm met licht geolied bakpapier. Tik zachtjes op de cakevorm om luchtbellen te verwijderen. Bestrooi met wat extra chocoladeschilfers en laat 30 minuten rusten.
  5. Zet 30 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen voor je hem serveert.

Aardbeiencompote

  1. Snijd de topjes van de aardbeien en snijd ze in twee.
  2. Meng maizena en warm water.
  3. Doe de aardbeien, het maizenamengsel en de rest van de ingrediënten in een pannetje. Kook het op laag vuur, roer elke 15 seconden. Zodra het mengsel begint te borrelen, roer je constant gedurende 1 minuut (aardbeien moeten zacht worden) en zet je het vuur uit. Laat het afkoelen voordat u het serveert.

Serveer de chocolade moddertaart met een eetlepel van de compote en een bolletje (vanille)ijs.

 

Ich Bin Ein Hamburger

Salades                 € 11,00 tot € 17,50
Hamburgers          € 11,50 tot € 19,50
Drankjes               normaal

Prins Hendrikstraat 53
070 392 72 52
www.ichbineinhamburger.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Chocolade moddertaart
  • Editie

    2-2021

Meest gelezen artikelen