Skip to main content

India, één van de beste keukens ter wereld


Het is maandagavond, zes uur, al donker en rotweer met winterse buien als we van tramhalte Fahrenheitstraat naar Indian Curry House op de Thomsonlaan lopen. Blij dat we er zijn stappen we een warm en groot Indiaas restaurant binnen en worden welkom geheten door gastvrouw en eigenaresse Paramjeet. Op de één of andere manier gaan we nooit Indiaas eten, geen idee waarom eigenlijk want deze keuken hoort wel bij de vijf beste keukens ter wereld...

India is - met 1,4 miljard inwoners - zo’n beetje het grootste land ter wereld en heeft dus een enorme variatie in eten. Al eeuwenlang combineren Indiërs als geen ander ontstekingsremmende en antioxidantrijke kruiden waarvan bewezen is dat ze de immuniteit versterken en de algehele gezondheid positief beïnvloeden en - heel belangrijk - lekker smaken. Gerechten met een hoger doel, zegt Paramjeet.

Indiase wijn!

Voor we - de Indiase! - wijn proberen nemen we allebei een alcoholvrij drankje. Eén Masala Chai (thee met aromatische kruiden en gember) en één Mango Lassi (een romig drankje met yoghurt, melk, suiker en een snufje kardemom). We worden verwend, want ze willen ons wel alles laten proeven, en krijgen maar liefst zes voorgerechten. We noemen er een paar; Tandoori Prawns (Garnalen gemarineerd in mosterd en yoghurt uit de houtskooloven met verse yoghurt-muntsaus), Chicken Tikka (Kip tikka gemarineerd uit de tandoori met muntsaus), Tandoori Chicken (kip gemarineerd in huisgemaakte kruiden met yoghurt uit de tandoori, met salade en muntsaus), Lamb Seekh Gilafi (lamsgehakt gemengd kruiden met paprika, uit de tandoori met muntsaus). De frisse en een beetje scherpe muntsaus is geweldig, het vers gebakken brood gevuld met ui is bijzonder lekker en de kip- en lamsgerechten smaken uitstekend. Het stukje gebakken vis was perfect gegaard en goed op smaak! De gerechtjes zijn meer dan voldoende, sommige zijn scherp en andere weer helemaal niet. Je kan trouwens aangeven of van scherp houdt of niet... Ondertussen drinken we een Indiase rode wijn, een soepele Shiraz uit 2022 van Sula Vineyards met een te gek etiket! Licht kruidig, lekker en net even anders dan de Franse versie. 

Saag Wala

We hebben Paramjeet gezegd dat we, gezien de leeftijd, bescheiden eters zijn qua hoeveelheid. Gelukkig maar want voor het hoofdgerecht toveren ze drie gerechten plus een kom lekkere geurige rijst en heerlijke knoflooknaan op tafel. We krijgen Butter Chicken (tandoori-stukjes kip gekookt in cashewnoten en tomatencurry), Chicken Saag Wala (kip in curry met spinazie en mosterd) en Chicken Tikka Masala (gegrilde stukjes kip in tomatencurry op basis van ui en paprika). Alledrie even lekker, het meest bijzondere - want voor ons een nieuwe smaak - vonden wij de kip in spinazie. 

Voor het dessert komen voor ons ook al weer onbekende gerechtjes op tafel. Spannend! Mango Kulfi (bevroren langzaam gekookte melk en mangopulp gearomatiseerd, pistache en kardemom) en Rasmali (verse cottage cheese dumplings gestoofd in saffraan en kardemom rabdi). Lekker, vooral de Kulfi.

Complimenten aan de chef en aan Paramjeet en haar partner. Wij zeggen ga eens op avontuur in het Indian Curry House aan de Thomsonlaan. Een goed restaurant met een ruime keuze uit veganistische, vegetarische en niet-vegetarische gerechten!

Ook een recensie? Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op een rijtje

Indian Curry House
Thomsonlaan 69, Den Haag
070 3634036 / 06 4952 9823
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.indiancurryhouse.nl

Starters vanaf € 5,50
Curries vanaf € 16,50
Sides vanaf € 8,50
All you can eat € 29,99 (friday, saturday, sunday)
Dessert € 7,50
Drinks gewoon


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    02-2024

Meest gelezen artikelen