Skip to main content

Bistro Café Loft


Een verborgen pareltje in Den Haag!

L.O.F.T. - Land Of Free Thought

In de voormalige gereformeerde Jeruzalemkerk aan het Pomonaplein (Pomona was de Romeinse godin van de boomvruchten...) begonnen Erik en Defne hun project L.O.F.T. - Land Of Free Thought. De kerk werd deels hun woonhuis en voor het grootste deel een bijzondere en creatieve plek met o.a. een atelier, een hotelkamer en een restaurant. Over dit restaurant, Bistro Café Loft, gaan we het hebben in deze recensie. 

Het begint al goed!

We hebben besloten om op zaterdagmiddag te gaan lunchen. Als we voor vertrek even bellen met Loft met de vraag of onze hond Pablo mee mag, begint het al goed. We krijgen namenlijk als antwoord; “Your dog? No problem sir, we actually encourage bringing dogs.” Na 5 minuten lopen van de halte van tram 3 stappen we een andere wereld in. De voormalige kerkruimte met een enorm hoog plafond en lange slanke glas-in-lood ramen is gevuld met houten tafels met comfortabele stoelen, een zithoek, een bar, een koffie- chocolawinkel, een kleine ingebouwde verdieping en heel veel kunst. We worden ontvangen door twee bijzonder vriendelijke gastvrouwen en voelen ons direct thuis.

Spannend!

We beginnen met een biologische rode wijn (Els) Gino Rosso Veneto Provolo, een volle en kruidige wijn en een Haags biertje Eiber Hof Blond (Marcello). Zowel de menu- als de drankenkaart zijn bijzonder. Op de drankenkaart veel bio, veel 0%, veel thee, loft tails, huisgemaakte limonades en ook veel smoothies. Ook op de uitgebreide menukaart een enorme variatie van vegetarische en veganistische gerechten. Veel namen en combinaties die - voor ons dan - nieuw en onbekend zijn, spannend! Ontbijt, lunch en diner... We noemen er een paar; Zamango, Korean Crunch, Dream Mumbai, Quiche Me, Fluffy maar ook Spicy Balls, Italian Summer, Down The Rabbit Hole. En dan ook nog acht verschillende pizza’s. Wat voor velen van jullie fijn is om te weten is dat van alle lunchgerechten en alle pizza’s ook een glutenvrije versie is!

Onwijs lekker!

Marcello kiest voor de Korean Crunch en krijgt een prachtig gerecht voor z’n neus. Een heerlijke stuk donker brood met gefrituurde en gerookte tofu, vegan kip (soja-eiwit en zetmeel), een Koreaanse guacamole (avocado, kool, kimchi), gochujang mayo met daar bovenop gefrituurde noedels. Els gaat voor de Loft Burger Summer Edition. We hadden bij onze buren al gezien dat ook dit gerecht een plaatje is, met een vegan burger op een knalrode bietenbun met ananasjam, sla, tomaat, krokante (!) mais, ui en kimchi koolsla. Daarnaast frietjes van zoete aardappel met een echt lekkere mango-limoenaioli. We zijn meer dan verrast door hoe de gerechten eruitzien en nog meer door hoe het ook kan smaken in de moderne vega en veganistische keuken; onwijs lekker dus!

Rock ’n Roll Joshua

Na afloop praten we met Joshua, eigenaar en chefkok. Hij vertelt honderduit over zijn ervaringen in het (horeca)leven, over zijn plezier in koken en in Loft. Als wij koken met kunst vergelijken, laat hij zijn foto’s op Insta zien van wel heel bijzondere gerechten. Als we nog een galerie hadden gehad dan wisten we het wel... Toen bleek dat Josh ook nog eens van muziek en rock ‘roll houdt kon het bij ons niet meer stuk. Wij zeggen: stap op tram 3 en ga zo snel mogelijk een keer eten en/of muziek luisteren bij Loft.

Op een rijtje

Bistro Café Loft
Pomonaplein 49a, den Haag
070 22 53 569
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.loftdenhaag.nl

Ontbijt v.a. € 8,50
Lunch v.a. € 11,50
Pizza v.a. € 11,95
Diner v.a. € 16,95
Drankjes normaal

wo t/m za 10.00 - 20.30 uur
zo 10.00 - 17.30 uur
Let op. Diner alleen op vrijdag en zaterdag 17.00 - 20.30 uur


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    22-2023

Meest gelezen artikelen