Skip to main content

by REM


Culinaire Hotspot in Den Haag

In de straat van het Prins Hendrikplein tot aan het Regentesseplein is iets bijzonders aan de hand in Den Haag. En we vertelden dit al eerder in onze recensies; langzaam maar zeker wordt dit dé culinaire hotspot van Den Haag. Neem bijvoorbeeld zaken als Vicenzo’s, De Sushimeisjes, Café Bistro Jules en café Sint Joris en de Draeck, een café waar een topkok achter de kachel staat. Sinds een half jaar is er een nieuw pareltje bij; By Rem. Open voor brunch, lunch en diner! Een restaurant? Eigenaar Rem spreekt liever over een tweede huiskamer. Rem blijkt een bijzondere vent. Jong begonnen als afwasser in de Reinkenstraat bij Augustus, opgeklommen tot bedrijfsleider, nog meer geleerd bij Milú in Den Haag centrum en nu zijn eigen toko op de plek waarvan hij jaren zeker wist dat het van hem zou worden...

Afwisselend en uitgebreid

We worden bijzonder vriendelijk ontvangen door Rem en zijn team in een lekker fris en gezellig restaurant. Veel vrienden en bekenden lopen binnen, en echt iedereen krijgt een knuffel! We krijgen de kaart met het advies van de shared dining gerechtjes er twee of drie per persoon te bestellen. Eerst maar een wijntje, het is buiten 28 graden dus kiezen we voor een koele rosé van Pinot Grigio uit onze favoriete streek, Veneto, in Italië. Lekker! De kaart is heel afwisselend met oosterse en mediterrane gerechten met hier en daar een Turkse twist. Heel uitgebreid ook. Met brunch, broodjes, shared dining, soep en salades maar ook cocktails, gin tonics en bites voor bij de borrel.

Chicken & Waffles...

Natuurlijk kiezen we voor shared dining. Kiezen is lastig want we willen alles wel proeven. We beginnen met drie gerechtjes; Gyoza Kip, een soort gestoomde dim sum met een ponzusausje (soja, citrus) en bosuitjes, Pinchos van stukjes geroosterd brood met eendelevermousse, uienchutney en ossenhaas, Bao Bun met pittige kip, limoen mayo, ui en komkommer. Mooie gerechtjes en bij de eerste hap kijken we elkaar aan, wat lekker en wat een verrassing. Een aanwinst voor deze buurt. Er komen weer twee schotels op tafel; Imam Bayildi (vertaald flauwgevallen Imam...) een vega gerecht van aubergine met feta, tomaat, paprika en oregano en dan buikspek met paksoi en krokante rijstvelletjes. De aubergine is een heerlijk zacht gerecht en het buikspek is perfect gegaard en lekker knapperig. We sluiten af met een gerecht waar we nog nooit van gehoord hebben en dus reuze nieuwsgierig naar zijn, Chicken & Waffles. Nergens anders te krijgen in Den Haag en omstreken... Zoet en pittig door elkaar, een New York stoner dish wordt het wel genoemd. Op tafel staat een mooi bordje met een echte wafel uit een wafelijzer zoals je die vast wel kent, daarop krokante kip met een sriracha maple mengsel en daar overheen poedersuiker en rood fruit. Een bizarre combi, maar lekker... !

Kortom, ga het zelf maar eens proberen. En heb je geen eetlust ga dan eens de laatste zondagavond van de maand naar de leukste pubquiz van Den Haag.

Op een rijtje

By-Rem
Tasmanstraat 129 (Hoekje Prins Hendrikstraat)
070 780 8777
www.by-rem.nl
insta @remsroom

Shared dining € 6,50 - 14,50
Brood € 7,50 - 12,50
Soep / salade € 8,50 - 13,50
Dessert € 8,00 - 13,00
Drankjes gewoon


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    12-2023

Meest gelezen artikelen